Terrasoverkapping zelf bouwen of prefab?

Een terrasoverkapping is vaak een behoorlijke investering. Misschien overweegt u daarom om uw terrasoverkapping zelf te bouwen. Een prefab terrasoverkapping hoeft echter helemaal niet duurder te zijn. In tegenstelling zelfs. Daarnaast hebben prefab terrasoverkappingen nog meer voordelen.

De kosten voor een zelfbouw terrasoverkapping zijn vaak hoger dan u denkt. U betaalt vaak een stuk meer voor het hout in vergelijking met fabrikanten – die materiaal groot bij een houthandel in kunnen kopen. Verkijk u daarbij ook niet op de bijkomende kosten: dak, fundering, dakgoot, etc. Ook de vervoerskosten kunnen onderschat worden. En voor het zaag- en timmerwerk zult u wellicht een aantal extra dagen vrij moeten nemen.

Ook het assembleren van een zelfgemaakte terrasoverkapping vraagt vaak meer tijd dan het in elkaar zetten van een prefab terrasoverkapping. Een bouwpakket met bouwtekening kan snel omgezet worden in een prachtig terrasoverkapping. Met een zelfgemaakte terrasoverkapping is dit lastig te evenaren.

Tel daarbij op dat de eerste aankoop korting van Terrasoverkappingsite u soms wel honderden euro’s voordeel geeft op de adviesprijzen van onze leveranciers, en dat we voor showmodellen vaak mooie aanbiedingen hebben en de keuze voor een prefab terrasoverkapping wordt ineens een stuk aantrekkelijker!

Ga hier naar ons assortiment terrasoverkappingen of kies direct een merk of vorm.